top of page

Tip van de sluier #5 - Trouwceremonie in Spanje of niet, doe het lekker op jullie manier!

Bijgewerkt op: 1 mei

Bij het woord ‘ceremonie’ denk je misschien aan een stijve aangelegenheid. Maar wees gerust, in Spanje kunnen jullie dit helemaal invullen zoals alleen JULLIE dit willen!


Een bruiloft in Nederland heeft vaak een bepaalde volgorde, bepaalde dingen die niet kunnen missen op een bruiloft. Natuurlijk zijn er geen verplichtingen, maar zo kan het soms wel voelen. Terwijl als je in Spanje trouwt, je lekker alles anders kunt doen.

Wat kun je doen om de trouwceremonie anders te maken dan anders? Dat lees je hier!

Persoonlijk krijg ik altijd de kriebels als iemand je vertelt hoe iets ´hoort´ te zijn.


Dus laat me dit vooral even duidelijk maken; doe vóóral wat goed voelt en bij jullie past!


Want trouwen in Spanje betekent dat je alles helemaal in kunt vullen zoals alleen JULLIE dit willen!


Ikzelf vind een ceremonie altijd een super bijzonder mooi moment.


Maar hé, wie ben ik?!


Er zijn namelijk ook stellen die zeggen, oh nee, mij niet gezien. We willen een liefdesweekend, vol met leuke activiteiten, lekker eten en drinken en vooral genieten van het samenzijn met alle vrienden en familie. Dat is ook zeker super leuk!


Maar stél, jullie houden het klein in Nederland (als jullie als stel volgens de Nederlanse wet trouwen) en willen een originele trouwceremonie in Spanje. Héél leuk!


Laten we even van dit scenario uitgaan.


Dan zijn er natuurlijk zeëen aan mogelijkheden!


In een cirkel

In plaats van dat jullie gasten allemaal in een rijtje zitten, laat je iedereen in een cirkel om jullie heen zitten. Dit maakt jullie trouwceremonie nog intiemer!


De opening van de ceremonie

Het kan een vader, moeder, broer of zus zijn die met de bruid aan komt lopen.

Persoonlijk vind ik het dan ook wel zo leuk als ook de bruidegom iemand aan zijn zij heeft bij aankomst.


Zijn er kindjes bij de ceremonie aanwezig? Laat ze dan bloemetjes strooien, dat heeft altijd een hoog cute gehalte :)


Een nieuwe trend is de zogenoemde ´Flower nannies´. Mocht je nog zo´n geluk hebben en je oma nog aan je zijde hebben, dan is dit wel écht een hele originele opening! En waarschijnlijk zal je haar de meest gelukkige vrouw op deze aardbol maken!

De trouwceremonie

Tip; kies een zelfstandig trouwambtenaar.

Een zelfstandig trouwambtenaar kan veel tijd en energie steken om jullie echt te leren kennen en een prachtige persoonlijke speech te schrijven. Past een ceremonie met veel humor bij jullie? Of zijn jullie juist spiritueel?

Je kunt natuurlijk ook een vriend en vriendin vragen die ervaring heeft met spreken in het openbaar. Maar onthou dan wel dat er naast de ceremoniële speech, nog een aantal onderdelen zijn om te cöordineren voor hem of haar.

Denk aan het uitwisselen van de ringen, onderteken van de trouwakte en de kus (ok dat moet lukken ;) )


Maar ook, hoe sluit je de ceremonie op een leuke manier af! Kortom, het is dus best een verantwoordelijkheid! Neem dit in ieder geval mee in jullie overweging.

Het ja-woord

Als jullie de ceremonie nog persoonlijker willen maken is het uitspreken van jullie eigen geloften een hele bijzondere manier om te trouwen. Veel trouwambtenaren helpen jullie graag met het schrijven van jullie eigen geloftes.

Afsluiting ceremonie op Valenciaanse wijze

Leuk weetje, tijdens bruiloften in Valencia is het traditie om direct na de ceremonie een ´traca´ af te steken voor goed geluk! Dit is een optie voor de vuurwerkfans onder ons, er zijn natuurlijk ook andere toffe opties! Ik deel graag met jullie mijn andere ideeën.Willen jullie ook een trouwceremonie in Spanje? Neem gerust contact met mij op voor een eerste kennismaking!

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page